Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

Několik tipů přípravků na různé druhy pokožky

Kosmetika

Přinášíme Vám několik základních tipů pro péči o vaši pleť na dovolené nebo i na párty. Nejdůležitější je se zaměřit na ochranu před UV zářením které je v letních měsících nejsilnější a v jižnějších oblastech obzvláště. Problém je že sluneční záření způsobuje stárnutí pleti, vrásky, pigmentové skvrny, dehydrataci a ubírá pleti mladiství vzhled. A proto je lepší investovat do kvalitního krému.

 

Smíšená pokožka s rozšířenými póry

Tato pokožka kolem třicítky začíná už pociťovat stopy času a zároveň se na ní objevují rozšířené póry, pupínky v T-zóně a v létě nadměrná mastnota. Krém ve formě lehkého fluidu, který ji nezatíží ale hydratuje a ochraňuje před vráskami z vysušení. Na opalovací krém přidejte vrstvu CC krému, který ji ochrání a zakryje i drobné nevzhlednosti.

Arganový krém redukuje vrásky a  výrazové linky. Poskytuje pleti opravdu silnou hydrataci a hloubkovou regeneraci.

Denní krém LA PRAIRIE Anti Aging Day Cream (4000,- Kč) využívá technologie prodloužení životnosti kožních buněk a ochranného komplexu před UVA a UVB slunečním zářením (SPF 30). Tento krém obsahuje také velké množství účinných aktivních látek jako například extrakt z modřínu pro ochranu buněk, výtažek proteinů z rýžového mléka pro životnost buněk, výtažek ze slanorožce hydratuje pleť a růže z Jericha má silné revitalizační a hydratační účinky. Díky tomuto krému bude snadné si udržet mladistvý vzhled.

Dobrý přípravek proti vráskám je také BIO marilou Anti Age (200,- Kč)

 

Suchá pokožka

Suchá pokožka v létě nejvíce trpí protože horkem se ještě více vysušuje. Na tento tip kůže budete potřebovat denní péči obsahující hydratační látky a lipidovou ochranu. Na noc se může použít noční krém, který pokožku zklidní a dodá důležité látky.

Tónovací pleťový krém Clinique Superdefense CC Cream SPF30 (790,- Kč).

Sjednocuje tón pleti, zdokonaluje, hydratuje a vyživuje pleť. Bojuje s volnými radikály a na ochrání pleť před veškerými vnějšími agresory, kteří zapříčiňují stárnutí pleti. Pomáhá pleti udržovat její pevnost a pružnost.

Použití: Aplikujte na čistou pleť a jemně vmasírujte.

Eucerin Lipo-Balance intenzivní výživný krém (400,- Kč) – suchá až velmi suchá citlivá pleť. Krém s bohatou texturou intenzivně vyživuje pleť a navrací jí pružnost. Složení s pleti vlastním ceramidem-3 a biotinem stimuluje pleť k tvorbě lipidů. Okamžitě zbavuje pleť pocitu napětí. I přes bohatou konzistenci se krém snadno vstřebává a nezanechává mastný film. Nekomedogenní. Vhodný jako podklad pod make-up.

 

Mastná pokožka

Mastná pokožka se v horkém počasí bez nutné ochrany mastí ještě více. Může za to malá hydratace, pokožka se cítí narušená a brání se produkcí séba. Sluneční ochranu vybírejte mezi lehkými fluidy a matujicími gely. Tónované péči se nebraňte a použijte matující přípravek který se na pokožce změní v lehký pudr, tento přípravek velmi oceníte.

Na noc použijte sérum vhodné pro mastnou nebo problematickou pleť které navrátí hydrataci a zároveň během spánku aktivně bojuje proti pupínkům.

Přípravek Mylo bude Vaše pleť milovat olej na obličej! Skládá se ze směsi snadno vstřebatelných rostlinných a esenciálních olejů vhodných na mastnou a problematickou pokožku. Ty poskytují pleti vitamíny a minerály, upravují produkci kožního mazu, jsou antibakteriální a protizánětlivé. Sérum voní svěže, po heřmánku, citrónové trávě a modrém cypřiši.

La Roche-Posay ANTHELIOS SPF 50+ XL (360,- Kč) fluidní emulze zabarvená je velmi vysoká ochrana pro citlivou pleť a pleť náchylnou ke sluneční intoleranci, známé jako sluneční alergie. Přípravek je vhodný při extrémní expozici slunečnímu záření. Nemastná textura je přizpůsobená pro normální a smíšenou pleť. Nový filtrační systém, který spojuje Meroxyl SX a XL, zajišťuje zvýšenou ochranu proti UVA záření. Je bez parfémů, bez parabenů. Fotostabilní. Nekomedogeníí. Voděodolný.

Na problematickou pleť a potíže s akné se hodí Dr. hauschka clarifyng day oil (600,- Kč) redukuje kožní maz a čistí póry, pleť vypadá vláčnější.

Hodí se i hydratační sérum na mastnou a problematickou pleť značky Mylo (250,- Kč)

 

Citlivá pokožka

S citlivou pokožkou nemůžete moc riskovat a je potřeba kvalitní péče a velkou ochranu proti UV paprskům. Hutné a příliš mastné krémy nejsou ideální protože po po nich můžou vznikat pupínky a vodní gely zase nestačí. Využijte přípravky bez zbytečné parfumace a zbytečných ingrediencí které jen dráždí.

Na noc je dobrý přírodní pleťový olej, která dá pleti rovnováhu po dni na slunci.

Jen 3 kapky pro krásnou pleť! Lehký a nemastný olej se směsí 8 esenciálních olejů intenzivně pleť vyživuje a vyvažuje. Dodá pleti výživu, viditelně projasňuje, neucpává póry, redukuje přebytečný maz.

Regulační pleťový olej pro smíšenou, mastnou, problematickou a aknózní pleť s vybranými kompozicemi rostlinných výtažků a éterických olejů reguluje a normalizuje produkci kožního mazu. Pleť se zklidní a získá celkově jemnější a zároveň pravidelný a čistý vzhled.

Na tento druh pokožky doporučujeme L'oreal extraordinary oil facil oil (300,- Kč)

 

Problém s pigmentovými skvrnami

Pokud máte pigmentové skvrny tak by Vaše pokožka neměl bez kvalitní ochrany na slunci vůbec být. Je potřeba se zaměřit na vysoce kvalitní ochranu proti UV zářením. V noci používejte kvalitní bělící krémy, nebojte bronzu se nezbavíte ale rozjasníte a sjednotíte barevnost pokožky.

Báze Helena Rubinstein Premium UV Nude BB Base SPF50 (1700,- Kč) chrání a posiluje pleť. Účinně působí proti známkám stárnutí pleti. Redukuje vrásky a jemné linky. Obsahuje tónovací směs, která dokonale sjednocuje barevný tón pleti. Složení je dále obohaceno o mátový a švestkový extrakt a vitamín E, které pleť osvěžují a bojují proti vzniku pigmentových skvrn. Ochranný faktor SPF50 dokonale chrání pleť před slunečním zářením a škodlivými vnějšími vlivy. Pleti dodává potřebnou hydrataci během celého dne. Po použití bude pleť sjednocená, zářívá a chráněná.

Sesderma Thiomelan bělicí ochranný krém proti pigmentovým skvrnám SPF 15 30 ml (1000,- Kč)


Autor: (03.05.2016)

zde nás můžete sledovat na facebooku