Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

Jak se zbavit nadměrného pocení?

Estetika

Přichází horké letní dny a s nimi i problém zvaný pocení. V první řadě je potřeba uvědomit si, že pocení je přirozené a pro náš organismus velice důležité. Když se potíme víc než je normální a trápí nás „koláče pod pažemi“ nebo nepříjemný oder, tak se stává pocení přítěží. Co nám pomůže, abychom si teplé počasí užili a nepříjemnému pocení se vyhnuli?

1. Antiperspiranty a deodoranty

Samotné pocení je čirá tekutina, která je bez zápachu. Ke vzniku nepříjemného pachu a rozkladu potu dochází až vlivem bakterií. Antiperspiranty s příměsí stříbra by měli zabránit pocení a deodorant zamezit zápachu. Nicméně pokud máte problémy s nadměrným pocením, tak asi nedosáhnete vábných výsledků. Ceny těchto přípravků se pohybují od 55,- Kč. Jestli se moc nepotíte, tak určitě budou dostačují. Výsledky přichází hned po aplikaci.

2. Přípravek proti pocení Driclor (antiperspirant)

Tento přípravek opravdu funguje a koupíte jej v každé lékárně. Cena tohoto antiperspirantu se pohybuje od 170,- Kč a není na předpis. Zkušenosti s tímto přípravkem si můžete přečíst ZDE. Pokud jste tento přípravek nikdy nezkoušeli, tak se připravte na svědění, podráždění a škrábání pokožky. Nicméně efekt se dostaví a již po třetí aplikacích se výrazně přestanete potit na postiženém místě. Přípravek se používá jednou denně na noc. Po 7 - 10 denním požívání se zbavíte pocení na několik dnů až týdnů.

3. Aplikace botulotoxinu

Jedná se o invazivní metodu, která má zaručené výsledky. Botulotoxinu se aplikuje velmi tenkou jehličkou přímo k potním žlázkám. Tím se zamezí úplnému pocení nebo výraznému zamezení pocení. Aby ošetření nebolelo, tak se používá hodinu před aplikací anestetická mastička. Účinek botulotoxinu není okamžitý. Ceny se pohybují od 5000,- Kč. Účinek nastupuje 4 - 6 dní po aplikaci a trvá 6 - 10 měsíců.

4. Další možnosti odstranění pocení

Chirurgické odstranění potních žláz, subkutánní kyretáže nebo technika liposukční.

 


Autor: (07.07.2016)

zde nás můžete sledovat na facebooku